onsdag den 26. december 2012

Juledag og julekjole

Vores juledag har allerede en del traditioner, idet vi har holdt jul selv de sidste 3 år. Nogle ting fungerer, og derfor tager man dem med sig. Andre ting har man med sig hjemmefra, og ja uden dem synes man bare ikke, at det bliver ordentlig jul.

For mit vedkommende er det især juleanden og risalamanden med mandelgaven, som jeg absolut ikke vil undvære. Altså selvfølgelig har vi også et juletræ og en masse andet julehalløj, men nogle ting kan man godt blive lidt uenige om, når man skal finde ud af en jul sammen som ny familie. Derunder maden. Men Thomas er med på de to ting, han tilføjer dog både flæskesteg og medister. Helt i orden med mig ;-). Heldigvis holder han ikke på sit barndomshjems dessert tradition. Det var nemlig svesketrifli. Ej, det ville jeg slet ikke synes om som dessert juleaften. Godt han ikke holder på det.

Julemanden har altid været hjemme hos os med gaver, da jeg var barn. Min far klædte sig fint ud og lavede fis og ballade. Det var enormt festligt. Også selvom jeg blev stor, synes jeg, at det var sjovt. Jeg har to små brødre, der er en del år yngre end jeg, og derfor var min far julemand i mange år. Men da Thomas er koreaner, er det svært at klæde sig ud som julemand - uden at blive opdaget med det samme. Overskuddet til det har heller ikke været stort - vi startede jo med at holde jul selv, det år Jonathan fik leukæmi. Så vi blev hurtigt enige om, at børnene fik gaverne fra julemanden om morgenen. Så ser de ham nemlig ikke ;-).

Det elsker de at stå op til. Så er der en 3-4 gaver til dem hver, som de åbner i løbet af dagen fra julemanden. En lidt større ting og resten er som regel genbrugsguld eller andet som ikke har været alt for dyrt. Jonathan er dog begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om det virkelig er fra julemanden, men da gaverne først stod i stuen i en sæk om morgenen, glemte han alt om det. Næste år lugter han nok lunten, tænker jeg.

 Jubii, julemanden havde været forbi i nat :-).


 Der faldt en del sne, som dog var væk hurtigt - men børnene og faderen nåede lige at få lavet en rigtig snemand Frost. Så fin med parably og det hele :-).

 Så er det dejligt at komme ind og slappe lidt af, før man skal i bad og gøres festklar.


Efter badet måtte man åbne endnu en julemandsgave. Bemærk at papiret er det samme. Hvis jeg bruger af det, jeg pakker de andre gaver ind i, så opdager de, at det er fra os ;-).


Og julekjolen kom på. Jeg elsker det stof - suk jeg synes, at det er smukt til min datter. Den er heller ikke top julet, så den kan bruges efter jul også. I like! Hvis du synes, at du har set en før herinde, som ligner, så er det denne her.Vi fordrev tiden med at pynte kager til om aftenen. Ret hyggeligt.

 Og så blev det aften :-). Gæster og lang julemiddag var hårdt for de små forventningsfulde børn. Så de fik en lille gave midtvejs.

 Smukke Nanna - og ja det er mig i den blomstrede kjole ved siden af. Den er syet af hende her.


Min glade store dreng med julelys i øjnene.

Nu får I lige et skud billeder af mine gaver:

Lækre cremer mm


Et smukt Skagen ur

Vaser/krukker med hjemmestrik i smukke farver

Kähler lyshuse som har fået en plads i stuen

En sort Kronjyden krukke til min samling

Og et smukt smukt Liebe skilt til vores hjem


En ganske indbringende aften - synes jeg :-). Der var også en Ira dåse, lidt Södahl stof, et retro dynebetræk og et fint ildfast fad. Et par enkelte gaver må I lige vente med at se, men de er hjemmelavede og helt vildt skønne.

Jeg elsker jul, men altså gaverne er det mindste af det. Samværet med min dejlige familie er det, som gør mig allermest glad og varm om hjertet. Vi er her, og vi er her sammen <3.

Jeg håber også, at I alle havde en dejlig juleaften.

13 kommentarer:

 1. Skønne billeder! Og hvor er det en god ide med gaver i løbet af dagen. Jeg tror mine søde unger er for store til Julemanden, men vi har virkelig brug for nogle gode ideer til at punktere gave-spændingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er man simpelthen nødt til. Dagen er bare lang for børn, så selvfølgelig skal man have lidt ærmet til dem :-)

   Slet
 2. Dejlige gaver (jeg er selv fan af Skagen-ure og har efterhånden nogle stykker....som jeg har vist på bloggen). Skønne billeder og hvor er børnene bare kønne. Det lyder som en virkelig dejlig dag.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er også bare så smukke de ure :-).
   Det var en dejlig juledag!

   Slet
 3. Hej Didde-Louise er netop stødt på din blog, og hvor er den fin. Meget inspirende, og nogle skønne børn du har :-)

  Kh Nanna, stjernepus

  SvarSlet
 4. ser ud til at ha' været en fab aften! :) er simpelthen forelsket i din datters kjole??! seriously GIVE ME A GIRL!!! tror sgu tjalfe får en kjole på til hans 2års fest...

  SvarSlet
  Svar
  1. I know!!! Jeg havde jo også først en dreng, og nej hvor jeg dog sukkede dybt efter sådan nogle smukke kjoler. Jeg elsker også den her slags kjoler til tøserne!

   Slet
 5. Tak for et skønt indblik i Jeres jul og traditioner. Skønne børn du har - og den kjole Nanna har fået er sipelthen så flot! Fint og meget julet med snemanden udenfor vinduet også :)

  Fortsat god ferie!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt :-).
   Ja, du må savne DK en del, når du sidder helt på den anden side af jorden i solen her i juletiden. Men det ser nu ret lækkert ud nede ved jer, synes jeg :-).

   Også god ferie til jer.

   Slet
  2. Faktisk er det helt okay at holde jul om sommeren har jeg fundet ud af ;) Og via Skype og mail har vi holdt masser af kontakt med familie og venner i DK her julen over, så det er ikke så slemt med savnet endda. Men vi nyder den jul vi har nu og glæder os selvfølgelig til atter at være tilbage i DK om et par år og kunne indhente lidt af det forsømte med dem vi kender :)

   Kh. Mirjam

   Slet
 6. Kære Didde-Louise
  Jeg nåede slet ikke at ønske dig og dine en dejlig jul. Så en lidt forsinket hilsen kommer herfra ;-) Det ser ud til at I også har nydt julen,-det er en dejlig tid, med tid til familien.

  Det er en så smuk, smuk kjole du har syet til Nanna, den klæder hende rigtig godt! Og så ser det ud til at Jonathan er vild med fodbold?! Pelle her er også vild med at spille fodbold, og fik klub-dragten til sit fodbold-hold til jul. Stor lykke ;0)

  Jeg elsker din kjole syet af Trine, så smuk, så smuk :)

  Ønsker dig og dine kære en dejlig mellem-jul!

  Kærlig hilsen
  Marthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marthe,
   Også en rigtig glædelig jul til dig og dine kære :-).
   Jonathan er en rigtig fodbolddreng (og lego), men altså meget dreng! Ligner sin far på det punkt.

   Min kjole fra Trine er jeg også meget glad for. Den er så smuk. Jeg overvejer nu faktisk at sælge den, da jeg har brugt den nogle gange og måske synes, at det er fint nok nu. Men den er jo også fin at have hængende, hvis nu man får lyst til at hoppe i den igen :-).

   Fortsat god ferie :-).
   Kh

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.