lørdag den 2. november 2013

Pirogger

Ja! De er ret fantastiske, sådan nogle pirogger.

Jeg har lige fået øjnene op for dem. Kendte dem da godt, men jeg har ikke bagt dem i flere år. Pludselig fik jeg lyst til at prøve noget nyt. Og godt jeg gjorde det. Ungerne er vilde med dem!



Pirogger med dilddressing:

Antal: ca 10-12 stk

Dej:
  • 50 g gær
  • 3 dl lunet vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 450-500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
Fyld:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. paprika
  • 400 g hk oksefars
  • salt og peber
  • 1 tomat
  • 1 stor gulerod
Dilddressing:
  • 1½ dl creme fraiche
  • 4 spsk. hakket dild
  • salt
  1. Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og så meget af melet, at dejen kan æltes blød. Stil dejen til hævning i ca 30 min.
  2. Fyld: Hak hvidløg og løg. Riv guleroden. Svits det på panden i olie sammen med paprika. Tilsæt hakket kød. Smag til med salt og peber. Tag af varmen og put en fint hakket tomat i.
  3. Del dejen i 10-12 dele. Rul dem ud (ca 10-12 cm i diameter). Husk at tænde ovnen på 180 grader.
  4. Læg fyld på dejcirklerne. Fold så de ligner halvmåner og tryk til i kanten med en gaffel.
  5. Pensl med æg. Bag dem ca i 30 minutter midt i ovnen.
Server med dilddressing og gerne en grøn salat.

Opskriften er med få ændringer fra "Spis bedre", oktober 2007.

3 kommentarer:

  1. De ser lækre ud - jeg har bagt nogle en gang i mellem, men synes de er bedst helt nybagte da de hurtigt er blevet tørre. Hvordan holder de her sig? Måske jeg skal prøve igen.. har sååååå meget hakket oksekød i fryseren.

    SvarSlet
  2. Lækkert - pirogger er bare perfekte til madpakken, særligt hvis man har en mikro at lune dem i (:

    - Anne

    SvarSlet
  3. Jeg synes at de holdet sig super lækre på køl :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.