Jeg har lige fået øjnene op for dem. Kendte dem da godt, men jeg har ikke bagt dem i flere år. Pludselig fik jeg lyst til at prøve noget nyt. Og godt jeg gjorde det. Ungerne er vilde med dem!
Pirogger med dilddressing:
Antal: ca 10-12 stk
Dej:
- 50 g gær
- 3 dl lunet vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 450-500 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld:
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. paprika
- 400 g hk oksefars
- salt og peber
- 1 tomat
- 1 stor gulerod
Dilddressing:
- 1½ dl creme fraiche
- 4 spsk. hakket dild
- salt
- Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og så meget af melet, at dejen kan æltes blød. Stil dejen til hævning i ca 30 min.
- Fyld: Hak hvidløg og løg. Riv guleroden. Svits det på panden i olie sammen med paprika. Tilsæt hakket kød. Smag til med salt og peber. Tag af varmen og put en fint hakket tomat i.
- Del dejen i 10-12 dele. Rul dem ud (ca 10-12 cm i diameter). Husk at tænde ovnen på 180 grader.
- Læg fyld på dejcirklerne. Fold så de ligner halvmåner og tryk til i kanten med en gaffel.
- Pensl med æg. Bag dem ca i 30 minutter midt i ovnen.
Server med dilddressing og gerne en grøn salat.
Opskriften er med få ændringer fra "Spis bedre", oktober 2007.
De ser lækre ud - jeg har bagt nogle en gang i mellem, men synes de er bedst helt nybagte da de hurtigt er blevet tørre. Hvordan holder de her sig? Måske jeg skal prøve igen.. har sååååå meget hakket oksekød i fryseren.
SvarSletLækkert - pirogger er bare perfekte til madpakken, særligt hvis man har en mikro at lune dem i (:
SvarSlet- Anne
Jeg synes at de holdet sig super lækre på køl :-)
SvarSlet