mandag den 16. april 2012

Nyt køkken med grønne og blå tendenser

Det er i hvert fald den følelse, jeg har lige nu. Det startede faktisk med denne grønne hylde.
Jeg fandt den i Netto for nogle uger siden, og den måtte bare med hjem. Så fin en farve. Efter at have boet her i knap et år var jeg ved at være godt træt af bare mure i køkkenet. Den hylde skreg efter mig. Heldigvis for det for jeg er bare så glad for den.
Frem er min mormors gamle dåse også kommet. Den blå med sommerfuglene. Det er en gammel sag, som hun har haft med hjemme fra sit barndomshjem. Jeg har altid holdt meget af den, så jeg fik den, da min søn blev døbt. Der havde hun medbragt hjemmebagte småkager til kaffen, og så måtte jeg beholde dåsen. Jeg elsker dens historie og dens udseende. Den skal bare stå fremme og gøre mig glad.
På den anden side af et vindue er denne plakaten her kommet op. Jeg har nok haft liggende et halvt års tid. Den manglede den helt rigtige ramme, og da målet på plakaten var 40x60, kunne jeg ikke bare købe en ramme hvor som helst. Genbrug blev gennemsøgt flere gange med et målebånd, og jeg ville egentlig have haft sådan en gammeldags ramme med udskæringer. Men det fandt jeg aldrig. Til gengæld fandt jeg denne ramme, som var i træ. Helt enkel. En tur i Silvan efter maling i samme farve som hylden - ta da. En smuk plakat i en lækker ramme. 
Plakaten er købt ved en web-shop kaldet Mimis circus. Du kan bestille plakaten her, hvis du er lige så vild med den som jeg :-). Den er lavet af en fransk illustrator ved navn Tinou Le Joly Senoville, og ham kan du se flere fantastiske plakater af her. Der er flere, som jeg gerne vil have fingre i!

 På hylden har jeg sat diverse dåser, bl.a. denne som er ny fra Tigeren. Jeg synes, at den er helt skøn i de farver. Jeg har pimpet den med en babuska, som er fra en gammel halskæde, jeg gik med førhen. Den pynter mere her end i en halskæde.
 En Ikea skammel har fået en klat lyseblå maling, og jeg overvejer om der også skal lidt tapet på. Måske, måske ikke. Lige nu synes jeg, at den er ret fin som den er. Den har også en makker, men den har kun fået grunder. Måske den skal være sart lyserød. Jeg ved det ikke rigtig.
Det pynter så fint med de nye sager i køkkenet, og jeg kan næsten glemme, hvor grimt vores spisebord plus stole er. Jeg er så ked af, at det er mørkt. En voksdug gemmer lidt af det væk, men jo ikke det hele. Jeg ønsker mig Wegner stole og et lyst lækkert spisebord. Men måske de gamle plastik vinduer i huset skal prioriteres før det - det koster jo nemlig kassen.
Jeg lever med det som det er - og det kan jeg også sagtens, når nu jeg har fået en lækker hylde, en smuk plakat i ramme og en lyseblå skammel ind. Så må vi se, hvor længe jeg kan "nøjes" med det ;-). Kender I det?


12 kommentarer:

 1. Det ser rigtig fint ud! Sjovt med farver osv. Når jeg ser dit køkken tænker jeg at sådan et vil jeg også have, men jeg er samtidig så glad for vores sorte bord og stole fordi det giver lidt kontrast til det lyse! Vores brune klaver er dog lidt træls..

  Fed plakat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor bliver jeg dog glad for sådan en kommentar. Jeg kan jo selv en million ting, jeg gerne vil have gjort finere.
   Det med spisebordet - sådan havde jeg det også, da jeg købte vores. Der boede vi dog et andet sted, og bordet skulle stå i en stue med lyst gulvtæppe. Så der ville jeg bare have, at det skulle være mørkt. Men nu er jeg ked af, at det er mørkt til det lyse gulv.
   Nå, men Rom blev ikke bygget på en dag, og jeg kan også sagtens være i køkkenet som det er :-).

   Slet
 2. Det ser bare super godt ud!
  Lidt sjovt, jeg har også haft den plakat liggende i laaang tid og kan ikke finde en ramme der kan passe i str. Og det koster jo en halv arm at få den special indrammet så indtil jeg finder den rette ramme må den blive i røret.. Men jeg glæder mig til at få den op på væggen en dag for den er så fin!
  Kh
  P.s. Satser på at få sendt stoffet afsted til dig i morgen, undskyld forsinkelsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så træls med sådan nogle mål, der ikke er til at finde nogle steder! Den her løsning blev faktisk også halvdyr, da jeg jo skulle have maling i den rette nuance.
   Det er helt okay med stoffet. Og du sender bare en mail, når du ved, hvad jeg skal sende retur.

   Slet
 3. Det ser bare så lækkert ud! tænk at der skal så lidt til at lave blikfang og glæde os, men jeg ville også blive glad i låget af at kigge på det hver dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke meget, der skal til. Men man skal jo lige have det gjort. Det er jeg ikke altid så god til - så dette skal nok komme til at hænge i lang tid ;-).

   Slet
 4. En skøn og frisk farve.. ER helt vild med din dåse og det faktum at den har en nostalgisk betydning for dig er jo det bedste om det så havde været grim..
  Der skal ofte ikke meget tilat gøre et rum skønnere at befinde sig i...
  Ps: Er kommet til at slette din mail med din adresse, derfor har jeg ikke fået sendt din give away præmie ;0(
  Kh Mille

  SvarSlet
 5. Sikke et fint rum med lækre detaljer! :D Er også ret vild med plakaten, men mangler vidst et sted den kan hænge ;o)
  Har selv planer om grønlige/mint/blå toner i mit hjem, og er bare ved at finde de helt rette farver!
  Har straks meldt mig som fast læser - glæder mig til at følge med :D
  Kh. Julia

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse med køkkenet - og velkommen til :-). Jeg er så glad for det her hjemme. Det er så hyggeligt i de farver.

   Slet
 6. Sikke en skøn plakat - min datter elsker fugle, så den ville være et hit herhjemme! Og farven på rammen og hylden er jo bare fantastisk - faktisk får jeg min "nye" gyngestol hjem i morgen, som også er i den nuance - kan næsten ikke vente.
  Har lige opdaget din blog og meldt mig som fast læser, så jeg glæder mig til at følge dig :)
  Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til :-).
   Og jeg er også helt syg med denne farve for tiden! Jeg elsker den :-)

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.