søndag den 18. august 2013

Møblerne om mit spisebord

Jeg har gennem de seneste måneder skiftet lidt ud rundt om mit spisebord.

Køkkenstole med tremmer har været mit mål rundt omkring på genbrug mm, og jeg har da også været heldig at finde de smukke gamle FDB stole - dog i forskellige udgaver. For et stykke tid siden mødte jeg en, som handlede med møbler fra den tid, og hans kammerat arbejdede på den fabrik i Tarm, hvor de gamle FDB stole blev lavet.

Han fortalte, at der findes ikke mindre end 25 forskellige slags. Ikke noget at sige til at man kan være så heldig på genbrug med dem, for ofte er de malet, og dermed er FDB mærkatet under dem væk.

Men jeg har nu 6 forskellige! Alle fundet til en slik på genbrug og derefter malet.

De sidste tre har jeg dog ikke fundet, men været så heldig at arve. Min søde mormor har haft dem stående som ekstra stole i sin kælder (en af dem endda i badeværelset - tsk tsk!), så hun spurgte, om jeg gerne vil have dem til samlingen. Om jeg ville!

Jubii - nu har de endda en historie med sig som er helt personlig. Og 3 ens har jeg også nu ;-). Tusind tak til mormor. Her kommer de til at bo godt.

En i lyserød, en i mint og en i blå. Sådan er de blevet i første omgang. Jeg synes, at de er top skønne og virkelig fede med den ryg samt det firkantede sæde.

Sidst har jeg indkøbt en hvid havebænk. Det er nu de er vildt billige - efter sæsonen. På denne måde kan jeg teste om jeg gerne vil have en bænk i køkkenet, for det har jeg altid drømt lidt om. På en billig måde. For denne skal nok ud under æbletræerne til foråret ;-).

Indtil videre er jeg rigtig glad for den. Nemt at være flere og så kan man lige smide pc mm ned på den, når vi skal spise.Psst - her kan I se gamle indlæg under etikken "køkken". Uha der er sket meget i det rum, siden vi flyttede ind. Men jeg er glad, for jeg synes kun, at det er blevet bedre.

7 kommentarer:

 1. Der er sket vildt meget i dit køkken - men det er blevet så hyggeligt :0)

  SvarSlet
 2. Hvor er det fint, jeg kender flere der bruger sådan en bænk ved spisebordet!
  Ville da godt lige have set de 6 FDB stole lidt tættere på! Fint med at blande dem og at 3 af dem har en personlig historie gør dem bare endnu finere;)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud!

  Vi overtog 12 stk FDB stole - allesammen røde iøvrigt - og da de havde stået i skuret længe, så valgte jeg (desværre), at sælge dem. De er nu fede....

  Kram
  Christina

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare lækkert ud, der kan indtages mange hyggelig middage.

  VH Louise

  SvarSlet
 5. Sikke et dejligt køkken I har, det ser så smukt ud med de fine farver <3
  Og ja, stolerne, dem er jeg også vild med! De ligner meget den jeg har malet blå til Pelles værelse, jeg elsker den! : )

  Håber du har haft en dejlig sommer, Didde-Louise. Jeg er kommet mig på bloggen igen, efter en ret lang blog-ferie ;-)

  Kh Marthe

  SvarSlet
 6. Tak skal I have :-). Jeg har de andre stole placeret oppe på loftet, da de kun kommer i spil ved gæster. Men jeg skal nok huske at tage billeder næste gang, de er nede.

  Uha fås de virkelig til børn!! Nøj sådan nogle gad jeg godt at eje ;-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.