onsdag den 29. februar 2012

Kjole i 50´er stil

Jeg elsker bare 50´er kjoler. Åh, de er så fine!! Nanna har et par stykker, men jeg har syet nogle, som ikke er til hende. Som er sat til salg her på ts. De er bare så søde, men også et større arbejde at lave. I hvert fald for mig, som ikke har syet så længe.




Den er syet i et dynebetræk, som jeg er helt vild med. Jeg brugte næsten det hele, da kanten var med større æbler og gik den anden vej. Men det har været det værd, for jeg er helt vild med denne kjole. Med rødt tittebånd, røde knapper i ryggen og rød/hvid ternet kantbånd ved ærmegab. Jeg tror næsten, at Nanna skal beholde den og danse rundt i den sommer. Hun elsker alt med vidde - og er der noget denne model har, så er det da det :-).


Dette billede er taget her, som er vores lokale børnetøjsbutik. Spirrevippen. De har så meget skønt og lækkert dernede, og jeg er meget stolt over, at de også har mit tøj hængende dernede. Jeg kalder tøjet Vaga Vong. 
Det var svært at finde på et navn til tøjet, men jeg var ikke i tvivl, da jeg kom i tanke om, hvad min mands lillebror kaldte champignoner, da han var lille. Ja, nemlig: Vaga Vong. Total kært, og så har jeg altid elsket, når der er en baggrund for et navn. Så betyder det lige som mere, i hvert fald for mig. Derfor var det også oplagt for mig, at det skulle være navnet på denne blog. Mit univers.
I får lige et par billeder ekstra af prinsessen i den skønne kjole, som er syet efter et Simplicity mønster, nr. 3531.


Den grønne og røde farve er så fin til Nannas mørke hår. Farver med spræl er lige hende! Eller det klæder hende - hun er egentlig mest til kjoler som disse mht farvevalg.


Og er den  dukkevogn ikke kær? De har bare så meget fint i den butik!



11 kommentarer:

 1. Den er skøn! og det ser butikken også ud til at være ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er den. Butikken bugner med lækre sager, og personalet er rigtig søde. Det betyder så meget.

   Slet
 2. Det er dog den yndigste pigekjole jeg længe har set! Sådan nogle gik jeg også i, da jeg var barn:-) Hvor er du dygtig til at sy!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak hvor er du sød :-). Ja, min mor gik også i denne model. Det er ret sjovt sådan noget. Jeg har nu meget at lære endnu. Fx vil jeg gerne lære at sætte puf ærmer på, det kunne se så sødt ud. Men jeg har ikke et mønster på det, så jeg tør ikke rigtig. Men jeg skal vel bare prøve :-).

   Slet
 3. Hvor er du god! Den er bare få fin så fin - hermed inspireret :) Hvilket mønster bruger du mon? Mht de puf-ærmer, så har jeg noget du kan prøve, hvis du er interesseret :)
  Jeg følger vist lidt med hos dig fra nu af...

  SvarSlet
 4. Forresten; måske du kan give mig et fif til, hvordan du laver ærmegabet pænt med yderstof og foer'et sammen, når nu du ingen ærmer har på (og -forventer jeg - syr halshullen sammen mod vrangen?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er interesseret :-)! Send mig gerne en mail diddelouise83@gmail.com, hvis du vil hjælpe.
   Mht ærmegabet så har jeg sat kantbånd i. Der er ikke foer i kjolen, kun belægninger ved halsen. Og så kantbånd i ærmegabene.

   Slet
 5. Åhh hvor er den bare fin til din datter :-)) Jeg har længe drømt om at sy en lignende til min datter. Hun havde en i grøn med hvide prikker fra Trine med bloggen Groovy Baby and Mamma, men den er hun desværre vokset ud af. Hvor har du købt mønsteret?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Ja, de er så skønne. Jeg fandt mønsteret på Etsy.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.