onsdag den 22. august 2012

Ude af døren - og et bloglands spørgsmål?

- og det med det smarte tilbehør ;-).

 Nøglesnoren har jeg selv lavet, og pungen er fra Anne fra en tidligere nævnt byttehandel.

Det fine Iphone sleeve er fra Libbie, også en byttehandel. Så fint og perfekt, når man ind i mellem har meget, der ligger og skramler i tasken. Tusind tak for handlen :-).


Og til sidst lige et billede af snoren in aktion. Stoffet er liberty - gudesmukt. Båndet er fra BettyP. Det samme er karabinhagen. Jeg kunne godt finde på at lave en ordenlig stak af dem og så tage den på, som lige passer til tøjet den dag. Synes at det ser så skønt ud med den neonfarvede bånd på liberty.

Jeg har set nogle stort set magen til ved Fru Schou, dog med anden metaldims i enden. Nu er jeg jo lidt grøn i blogland. Jeg vil nødigt træde nogen over tæerne. Men jeg overvejede kort, om jeg ikke lige skulle lave en stak af disse og sætte til salg herinde. Men så tav jeg, idet jeg vidste, at Fru Schou laver dem. Og har gjort det længe, så vidt jeg kan se. Kan jeg så også gøre det? Eller er det dårlig stil?
Mange laver jo de der dynebetræk i firkanter, også på bestilling. Hvem der først fandt på det, ved jeg ikke, men ingen sidder ligesom på den. Alle kan bare lave et og sætte det til salg.
Kan man det med alt herinde? Også selvom man er blevet inspireret til ideen på en anden blog? Eller er det totalt no-go?
Jeg håber, at I kan hjælpe mig her, for jeg vil virkelig gerne være en blogger, som ikke træder på andres domæne. Hvad er den gode stil her?

25 kommentarer:

 1. Jeg syntes personligt godt at man kan det.
  Jeg ved ikke om du første gang så idéen hos Ninna, men jeg vil da personligt sige at jeg havde tænkt tanken om nøglesnore i det design, før at jeg så det hos hende, og så syntes jeg da ikke det skal forhindre mig i at lave dem hvis jeg har lyst?

  Det var noget andet hvis du direkte brugte hendes mønster.

  Blogland er vel også til for at kunne inspirere og til at blive inspireret!?

  Kh Julie

  SvarSlet
 2. Sikke fine ting, du har dig! Er helt vild med din nøglesnor. Har faktisk også lige lavet én i samme stil, for ja, liberty og neonkoral sammen, det spiller altså! Mht. det med at sælge det samme - jo, det synes jeg sagtens man kan.. Det er jo svært det med hvor ideen kom fra. Ind i mellem tror jeg, man får de samme ideer parallelt, fordi vi inspireres af det samme - og så er det vel ikke mere nogens idé frem for en andens? Nå, men i hvert fald synes jeg da bare du skal sætte til salg, hvis du har lyst :-)

  SvarSlet
 3. Jeg syntes også sagtens at du kan gøre det, faktisk med samme begrundelse som Julie.

  Der er jo rigtig mange der laver noget med Liberty/neon for tiden, så synes egentlig bare du skal lave en stak! For øvrigt kan jeg også bedre lide at der er karabinhage, så det er nemt at fjerne nøglebundtet, og så synes jeg at det er helt vildt fint den måde du har brugt neon båndet til at gå ned omkring, i stedet for stoffet :)

  SvarSlet
 4. Fine bånd- sælg du løs af dem! ;)

  SvarSlet
 5. Tak piger! Det er godt at vide, at det er okay at gøre. Der er netop små forskelle, men jeg skulle bare lige være sikker i min sag. Vil overveje om jeg ikke skal lave en omgang på et tidspunkt så :-).

  SvarSlet
 6. Nej, hvor sjovt - jeg har også lavet en nøglesnor i lige præcis det smukke smukke blå betsy...
  Og altså... med hensyn til at sælge... Der bliver simpelthen kopieret SÅ meget rundt omkring - kuglelysestagen fx... og som du selv nævner - patchwork... Uglepuder magen til både den ene og anden designers - små huse med malede tage - ballonbukser med store lommer, kjoler i retrostof - listen er uendelig... Så - hvis du gerne vil lave dine egne nøglesnore og sælge dem synes jeg bare du skal springe ud i det :)

  Kh. Betine

  SvarSlet
  Svar
  1. og altså... nu håber jeg ikke jeg bliver misforstået... For hvis man har en unik ide, så synes jeg ikke det er okay at andre kopierer den med salg for øje :)

   Slet
  2. Men hvordan/hvornår vurderer man at en idé er unik?

   Slet
  3. Så er den jo svær at greje. Så det måske bare bedre at følge sit hjerte ala "Er det fedt det jeg har lavet, har jeg lyst til at dele det med andre?", end at vurdere "kopierer jeg en unik idé nu", når det ikke kan defineres hvad en unik idé er.

   Slet
 7. Det er et svært tema, jeg har f.eks lavet nøglesnore a la lullaby, men har ikke sat dem på shoppen.. Så igen var jeg i gang med et vattæppe som jeg viste herinde med indbygget dyne for et par måneder siden. Nu laver avesjov dem og fordi de var hurtigere eller sådan synes jeg at det virker fjollet hvis jeg trækker efter selvom jeg jo også havde ideen... På den anden side, herinde mødes mennesker som kan li de samme ting og som har de samme interesser, selvfølgelig opstår der også de samme ting, hvis man vil sælge ud af dem burde man måske bare gøre det??? Sålænge det ikke er nytænkte ting der bliver kopieret... Jeg er selv ret usikker...

  SvarSlet
 8. Ups... Men de der huse som betine nævner dem vil jeg altså prøve mig af på ;) har tjekket at de bliver lavet overalt så det er vel som med sættekasserne og uglerne ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også det jeg mener :) Jeg skal da også prøve de huse...

   Slet
 9. Pyha ja, det er slet ikke så lige til. Der er jo som I skriver rigtig mange ting i gang herinde. Mange ting som er de samme. Netop fordi vi har det her fællesskab, samme interesser osv. Det er nok slet ikke så mærkeligt, at balancen er ekstremt svær at finde her.
  Umiddelbart skal man nok gøre, som man har mavefornemmelse til. De der huse har jeg da også tænkt på at lave, men jeg mener bare, at der er stor forskel på at lave til sig selv - og på at lave til salg. Man må vel kopiere lige så tosset, man vil, hvis bare det er til eget forbrug.
  Jeg laver nok nogle til salg, for jeg kan se, at mange har lavet nøglesnore før. Også i samme stil. Så jeg vil nok tjekke ud, hvordan markedet ser ud generelt, hvis jeg vil lave med henblik på salg. Selvom man måske kan komme til at lave noget - og så tro at det er unika - og så er der alligevel en masse andre, der har gjort det før. Svært svært svært :-/

  SvarSlet
 10. Det skægge er lidt at man ser noget som man er vild med hos en anden og "tror at man måske snupper deres ide" uden at virkelig kunne vide hvor ideen kommer fra... Vi opfinder jo ikke hele tiden den dybe tallerken... Jeg tror at det er vigtigt at holde sig til nogle ordentlige priser så man ikke går hen og tager mulighederne fra dem som allerede sælger et lign. produkt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i. Selvfølgelig skal man ikke køre total under priser på sagerne. Det er ikke helt fair.

   Slet
 11. Hmm...Jeg syede sidste år et pusleunderlag, en tro kopi af dem Lullaby også laver, men satte det ikke på bloggen, viste det slet ikk frem netop fordi jeg tænkte at jeg stjal noget fra hende...
  Elsker det pusleunderlag :)
  Men nu hvor jeg er kommet mere "ind i blogland" tænker jeg også at alle inspireres af hinanden. Det eneste jeg synes er vigtigt, for mig ihvertfald, er at man linker til hinanden. Jeg så f.eks. at Maria er begyndt at sy "mine" sleeves og videreudvikler idéen, blir´ varm om hjertet da hun linker til mig i indlægget.... Det er god bloglands-karma :)
  Vi når jo også ud til forskellige målgrupper tænker jeg. Sy du bare løs og sælg køre Didde-Louise....
  Er glad for at du er glad for dit sleeve til iPhone, synes godt nok også din nøglesnor er fin.....måske vi skal have gang i en byttehandel mere(!)
  kh Libbie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at høre fra så mange, at I synes, at det er okay. Det giver lidt ro i sjælen i fht det med salg.
   Enig i at man skal linke til, hvor man finder ideen. Det er bare så fint, når man gør det :-).
   Mon ikke vi kan lave en byttehandel mere ;-). Synes det er sådan en hyggelig måde at gøre tingene på herinde.
   Kh

   Slet
 12. Det er rigtig svært at vide hvornår man kopierer og hvornår man lader sig indspirere, men er man i tvivl synes jeg det er rigtig god stil at kontakte den blogger man er indspireret af. Jeg har selv fornyligt set tøj på Amio til salg som jeg føler er mit design, det blev jeg træt af og kontaktede også sælger. Selvfølgelig er det okay at lade sig inspirere hos hinanden til eget forbrug, men er det med salg for øje skal man være mere varsom. Love linkog en maill til den blogger man er indspireret af er altid godt ;0)
  Jeg lader mig også i høj grad indspirere hos andre bloggere, men er som mange af jer meget opmærksom på at jeg ikke træder nogen over tæerne, jeg viser gerne alt hvad jeg laver frem på bloggen, men de ting jeg synes ligner andres for meget sælger jeg ikke. Har bla kopieret alba babys crawlers og hoodie, fordi originalen sad mega fårligt på min datter, det vil jeg feks ikke sælge videre...men det er flydende grænse....
  Summasumarum; hvis du synes du et i tvivl, så kontakt bloggeren du har set nøglesnorene hos;0)
  Håbet min svada gir mening ;0)

  Kh Jane

  SvarSlet
 13. Hejsa :)
  Så fine, sælg du bare løs af dem, jeg vil gerne bestille en i hvert fald ;)

  SvarSlet
 14. hej
  Vil også så gerne bestille en af dine nøglesnore- fuldstændig magen til den du viser her.. Den er SÅ flot.
  Mange hilsner fra Rikke ( en tidligere kollega til din svigermor Hilda, som har været så sød at vise mig din MEGET flotte blog.. Elsker alle de flotte ting du laver..
  Min e-mail er Rikkelundsgaard@Gmail.com

  SvarSlet
 15. Åh, jeg synes det er så svært et emne. Mine mavefornemmelse siger nok NEJ. Selvom jeg hverken tror på opfindelse af dybe tallerkner, være ene og alene om idéer og så videre. Hvis tvivlen nager så er det et meget godt clue at det måske skal være til eget forbrug og gaver. Det er bare anderledes når det er til salg.

  Men men. Det er ikke fordi jeg ikke selv har været der. Jeg synes også at Anne Apfelstrudels nøglesnore med liberty&læder er rigtig fine, så med forlov fra Anne syede jeg en til min søster. Min søsters kolleger ville gerne købe nogle og jeg lavede en stak med lidt andet look (en anden figur) og solgte dem (igen med forlov fra Anne). Sagen er bare den, at jeg aldrig rigtigt er blevet rigtig glade for dem og synes jeg har "stjålet" hendes designidé. Syteknisk er det flot lavet, men ejerskabet og stoltheden er der bare ikke helt. De fleste er derfor givet som bare-fordi gaver i mit netværk, og det har aldig været intentionen at sælge dem online, kun til min søsters kolleger på opfordring som aldrig ville finde vej til blogsalg.

  Derfor er min mavefornemmelse nej. Måske er der andre som laver der ligner, måske er Ninna ikke den første i verden der har tænkt Neon&Liberty sammen, men jeg tænker "hun har brugt Ninnas design" og jeg tror ikke du vil føle den samme kreative stolthed som hvis du har mavefornemmelsen af at det her er noget jeg selv har fundet på.

  Ja, det blev en lang epistel, men det er et svært emne. Og som sagt tror jeg heller ikke på at vi alle skal holde på vores, siger der "stjæles" idéer, for vi er her alle til inspiration og indimellem inspireres vi synkront af idéer og trends. Jeg håber du træffer det valg som er rigtigt for dig, og jeg synes det er fint du har kontaktet Ninna i din tvivl.

  PS: Hverdagen BLIVER bare bedre med noget lækkert gear at omgive sig med. Det er fine ting du har byttet dig til og lavet. :)

  SvarSlet
 16. Hej Didde Louise..

  Jeg vil også gerne give mit besyv med... :)

  Jeg er af en modsat holdning end de fleste her... Jeg synes faktisk, at det er et rigtigt ufedt no go at sælge noget magen til andres...
  Diskussionen har ofte været oppe at vende i blogland og det er noget der kan få bølgerne til at gå højt.. :)

  Jeg er af den personlige holdning at man må kopiere og lade sig inspirere ALT det man har lyst til i blogland, og man må hjertens gerne vise frem på bloggen, det varmer (hvis det er ens egen ide der vises), og vi hjælper også hinanden ved at vise tingene frem (og laver et levende blogland i synergi), men det er VIGTIGT at huske at lovelinke, altså linke til den person, der har fundet på ideen... Det andet giver simpelthen møgdårlig stemning i et ellers inspirerende og kreativt land.. (og ja, nogengange smutter den (sjældent), hvem det nu liiige var man havde set ideen hos, men da har jeg set nogle steder, hvor man har krediteret vedkommende, ved at sige at ophavsmanden skal henvende sig så vedkommende kan få sit link med, det synes jeg er meget fint! Og der er altid nogen der kan hjælpe med hvem det liiige var det var, som havde fundet på det..)
  Og så er der nogen der siger... hvem opfandt hvad??? Hvordan kan man vide det??? LAver alle ikke sættekasser, lappetæpper osv osv? Og jo, her må jeg sige at mavefornemmelsen er det aller vigtigste.. Er der fx ikke forskel på at lave en lilla sættekasse med samme lysegule papir fuldstændigt magen til den bloglandsnaboen lavede den anden dag? End at lave en sættekasse i de farver og med det papir man selv har valgt? (og igen er der forskel på om man laver en helt magen til til sig selv, eller med salg for øje!)
  Og det samme... Mange sælger nøglekæder og det synes jeg også, at du skal være velkommen til, men behøver den at være akkurat magen til Fru Schous? En anden ting man glemmer er, at de som faktisk har siddet og nørklet med tingene, sat farver op mod hinanden, skiftet kontrastbåns i timevis indtil den ER der, faktisk har lavet et stykke meget personligt arbejde, og så bliver man faktisk rigtigt ked af det og tom, hvis andre pludseligt vil tjene penge på noget man har lagt sjæl og kræfter i.. Til gengæld bliver man vanvittigt stolt, når nogen viser en fin nøglesnor frem på bloggen, som du viser din, hvor du skriver, at du har lavet den fordi du synes den var så fin hos Ninna. Man bliver glad for at kunne inspirere, og man får selv lyst til at lade sig inspirere..

  Det andet dræner kreativitet og motivation, og man bliver ked af det, når nogen høster og sælger af det, man selv har brugt mange kræfter på... Man burde være ligeglad ja, men det er bare ikke sådan man har det..

  Egentligt tror jeg også selv at din mavefornemmelse siger dig, at det er liiiige til grænsen at sælge nøglesnore magen til Fru Schous.. Ellers ville du vel heller ikke bringe det op i plenum?
  Hvorfor ikke nyde den ene fine du har lavet efter Fru Schou, og så sætte dig ned og udtænke dine helt egne Vaga Vong? Det bliver du også 10 dobbelt krediteret på, hvorimod at du risikerer at der sidder en del bag skærmen og får et forkert billede, hvis bare du sælger det som andre har fundet på... :)

  En meget god rettesnor
  - Hvordan er min mavefornemmelse?
  - Ved jeg inderst inde godt hvem der burde krediteres?
  - Vil andre tro at det ikke er mit design men derimod en andens (fx hvis man ser den pågældende nøglesnor, så ville man nok tro at det var Ninnas ikke?)

  Er de tre ting vendt, så er man på rimelig sikker grund...

  Håber du kan bruge mine ord til lidt.... :)


  KH.. :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.