onsdag den 4. juli 2012

Oldemor-boller

I kender dem med garanti. Det der super gode fødselsdagsboller. Med smør, mælk, æg og sukker i dejen. Sådan nogle som ikke er kalorielette ;-).

Vi kalder dem oldemor-boller, fordi min mormor altid har sådan nogle på lager og klar til os. Det er også hendes opskrift fra husgerning i folkeskolen. Den holder stadig!

Mine børn elsker dem, og ind i mellem skal der hygges. Hele processen er jo også sådan set rigtig hyggelig.

Dyb koncentration - tungen lige i munden ;-)

 Klar til kaffe - ahhh!
Hermed en opskrift, hvis I mangler en favorit fødsesldagsbolle-opskrift:
Til ca 24 stk
Smuldr 1 pk gær og kom 2 spsk sukker over. Lad det smelte - tager ca 5-10 min. Smelt 100 gram smør, hæld 2½ dl mælk ved når det er smeltet. Rør det i gæren sammen med 1 æg og 1 tsk salt. Ælt ca 8-9 dl mel i - dejen skal endelig være fedtet, så put ikke for meget mel i. Lad hæve til dobbelt størrelse. Form 24 boller. Tænd ovnen på 200 grader. Lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes op. Bages i ca 12-15 min.
Kan pensles med mælk, æg, kaffe eller vand, hvis man lyster.



Jeg måtte bare lige dele de fantastiske radiser, som jeg brugte til en salat, jeg skulle have med til min lillebrors studenterfest i sidste uge. Radiser er bare så smukke - og lige nu knasende gode ;-).

Så både et sundt og usundt tip fra mig i dag.

6 kommentarer:

  1. Uhmmm... De ser lækre ud- tak for opskriften! ;)

    SvarSlet
  2. Skønne billeder, og ja tungen lige i munden :)
    Herligt med bolle-bag, måske vi skal gøre det en dag i sommerhuset når vi skal på ferie, det ville Anna og Victor også elske!!!!
    Der er jo heller ikke noget som en lun bolle med ost
    kh Libbie

    SvarSlet
  3. Dem kender jeg godt:-) Her hedder de mormor-boller, fordi min mor lavede dem. Min opskrift stammer fra fru. Jensens kogebog. Min søster har fået samme opskrift, dog smager hendes bedre end mine - hvilket jo er dybt irriterende:-)

    SvarSlet
  4. Mmm det ser godt ud!
    Jeg har også en opskrift på oldemorsboller der bliver bagt til fødselsdage herhjemme, de er altid en succes :o)
    Rigtig god dag

    SvarSlet
  5. Ja, de er bare så gode sådan nogle boller. Jeg vil sige, at mine er svingende i standard, men det bedste tip er altså det med at spare på melet. Dejen skal være fedtet, for ellers bliver de bare så tørre.

    SvarSlet
  6. boller er gode til enhver lejlighed, og det er så hygsomt at bage dem helt fra bunden sammenmed ungerne så de selv former deres helt egen bolle :)

    radiser er en skøn lille sag, den har jo vores nationale farver

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.