søndag den 2. december 2012

Kalendergaver

Måske det er mig, som er lidt sippet. Men mine børn får altså ikke en pakke i julestrømpen hver dag. De får bare en gang i mellem, når det passer nissen eller forældrene.

De ved, at det er fra nissen, for han skriver altid en lille hilsen. Mor og far lægger bare en lille ting i i ny og næ. Det passer mig godt, at børnene ikke har en fast forventning på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen eller ugen. Men det primære for mig er også, at de ikke vænnes til, at de skal have og have og have. Julen er virkelig gaveregntid, og sådan skal det være. Jeg vil bare ikke have, at mine børn skal synes, at det er det eneste, der betyder noget i de her december dage.

Men der var en gave i sokken i går fra nissen. En til os alle sammen - for ind i mellem skal mor og far også forkæles.
 Vi fik nemlig alle sammen mumi krus. De er simpelthen for skønne, og da Kop og Kande havde dem sat ned for et stykke tid siden, købte jeg 4, så vi alle kunne få et.


 Perfekt at mor havde købt ind til varm kakao med flødeskum ;-),

 Julepynten bliver der sorteret i i år. Jeg har haft det samme i mange mange år. Og jeg vil bare gerne have pastel og neon - og så lidt af det røde. Men jeg har mest af den sidstnævnte farve, så jeg er i gang med at lave lidt nyt. Jeg viser det frem her en af dagene ;-).

Men de krus er simpelthen for fine! De skal have sig en central plads i køkkenet, så jeg kan nyde dem dagligt ;-).

15 kommentarer:

 1. hvor er sokkerne bare fine! :) og mumi krusene har vi også - elsker dem! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tark :-). Og ja, de krus er så lækre!

   Slet
 2. Sikke en sød nisse, I har hos jer ;-)

  Her får de to store adventsgaver fra adventsnissen - ikke noget vildt bare hver en lille ting - og det er en fornøjelse at se deres små forventningsfulde ansigter, når de farer over til adventssokken kl. kvart i kvalme søndag morgen for at se, hvad han er kommet med og at se dem lege og hygge sig med gaven dagene derefter...Filip er endnu så lille, at han må vente med at få besøg af adventnissen, for det forstår han alligevel intet af ;-)

  Julen er hjerternes fest - og den største gave, man kan give sine børn, er kærlighed og at lære at sætte pris på de små ting i livet og de gratis glæder, hvis du spørger mig ♥

  Knus
  Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Laila - du har ret! Vi kælkede hele formiddagen i går. Sikke en glæde :-). Det var meget skønnere end at få kalendergaver. Tak fordi du huskede mig på det <3

   Slet
 3. Det er vel ikke at være sippet, bare fordi man ikke gør som de fleste (eller i hvert fald mange) andre. Jeg opfatter det mere som hver familie sin tradition. Jeg forstår udemærket jeres synspunkt - og det overraskelsesmoment, der er i om nissen har været forbi den enkelte dag. Her får man pakkekalender hver dag til man er omkring syv år, hvor adventsnissen tager over i stedet... Vi var valgt denne model fordi det er den tradition vi selv er vokset op med og fordi vi gerne vil den daglige overraskelse fra nissen - nogle gange ligger nissen også bare et brev eller appelsinskraller.
  Jeg synes bare man skal gøre det, der virker for en selv!

  Godnat,
  Sidsel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal man helt sikkert også. Det er bare alle de overvejelser, man gør sig omkring det inden. Jeg kan godt føle et pres, når jeg hører, hvad andre gør. For er det så bedre, end det jeg selv gør...?

   Godmorgen,
   Didde-Louise ;-)

   Slet
  2. Ja det er jo så det, men vi må tro på, at det vi selv gør, er det rigtige - for os:-)

   God aften,
   Sidsel.

   Slet
  3. Præcis :-).
   Og i lige måde.

   Slet
 4. Ja det var da godt nok heldigt at i havde kakao og flødeskum i huset. Gad vide om mor kender ham nissen?

  SvarSlet
 5. Ja, mumikrusene er bare så skønne at de fortjener at stå et synligt sted, så de kan nydes også når de ikke er i brug :)

  Spændende at høre dine tanker om børn og gaver. Her er jeg godt i gang med at spolere mine med en daglig gave ;)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, spolere og spolere. Det er vist så meget sagt! Men det er da lige med at finde balancen her i julen ;-).

   Slet
  2. Jeg er helt enig i det med balancen - skrev det også bare i spøg ;)

   Jeg synes fx. det er vildt vigtigt at det ikke tager for meget overhånd med antallet af gaver juleaften, så børnene bliver helt rundtossede. Det er jo ikke nogen glæde :)

   Jeg synes bare det er sjovt at høre hvordan man skaber forskellige traditioner i forskellige familier og kan rigtigt godt lide overraskelsesmomentet i Jeres tradition.

   Kh. Mirjam

   Slet
  3. Tror vi er ret meget på samme side der. Selvom jeg nemt selv kommer til at købe lidt ekstra til dem, som ligger under træet. Fordi jeg lige synes... Elsker at give dem gaver, men man skal jo nødigt gøre sig selv en bjørnetjeneste.

   Jeg er også vild med overraskelsesmomentet - det er ikke noget, jeg selv er opvokset med, men for mine børn er det sådan :-).

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.