Til vingevesten hører selvfølgelig en matchende nederdel og derunder en lille basic bluse med raglan. Den er blevet ret lig Lines. Men jeg er nu helt selv kommet frem til mønsteret på denne bluse, og det voldte mig da også lidt besvær at regne den ud.
Men fin er den blevet, og det er så skønt, for nu er det nemt at tilføje t-shirts og jersey kjoler. Når bare man har halsåbningen, som jo skal være stor nok til at få over hovedet, men også sidde pænt.
Mille har også fået andet fint i dag, men det skal pakkes ned til det bliver Nannas fødselsdag. Det er først til maj, men jeg har simpelthen sådan lyst til at sy dukketøj lige nu, så det er med at udnytte det. Måske kan jeg ikke vente så længe, for jeg synes, at det er blevet så sødt, og jeg er sikker på, at Nanna kommer til at elske det. Indtil videre er det pakket fint væk, men mon ikke I herinde får lov at se det inden længe. Her ser Nanna jo ikke med endnu da.
Vi har også lavet de lækreste fastelavnsboller i dag. Opskriften er fra Apfelstrudel, men jeg skriver den lige her alligevel. Det er de lækreste fatselavnsboller, og cremen løber ikke ud. Man spiser altså let en håndfuld, hvis man ikke passer på. Så er I advaret.
Fastelavnsboller:
ca 32 stk
Ingredienser og fremgangsmetode:
Put 75 g smuldret gær i en skål og drys 20 g sukker over.
Lad det smelte.
Imens laves cremen: varm ½ L mælk op sammen med korn fra ½ vaniljestang. Pisk imens 2 æg med 50 g sukker og 40 g mel. Når mælken koger, tilsætter du æggemassen. Lad under piskning i ca 1 minut. Sæt på køl med film over.
Tilbage til bollerne.
Varm nu 2 dl mælk til 37 grader. Put det over gæret sammen med 1 æg og rør rundt.
Tilsæt nu 500 g mel, 250 g smør, ½ tsk kardemomme og 1 tsk fint salt.
Ælt det sammen.
Dejen er meget fedtet, og det skal den være.
Lad den hæve ca 3 kvarter til en time.
Del dejen i to stykker, rul dem ud og skær 16 firkanter af hver.
Fordel cremen på - der er lige rigeligt synes jeg, så jeg brugte ikke det hele.
Luk fastelavnsboller - fold dem så de ligner et kryds og tryk godt sammen, så cremen ikke løber ud.
Lad dem efterhæve, mens ovnen varmes op til 250 grader.
Bag dem nu i ca 8-10 min midt i ovnen.
Køl af, pynt og server :-).
Eller server dem med pynt og lad folket selv bestemme glasurens farve mm ;-).
De er nemlig gode! Jeg har slet ikke fået lavet dem endnu... Hvilket måske er meget godt, for man jan nemlig nemt spise en del;)
SvarSletUha ja, vi spiste i et ruf den første halvdel ;-).
SletSå må jeg hellere vente med at bage dem....spiser ikke sukker og mel for tiden, så bør helt sikkert ikke have den slags lækkerier i huset:-) Dukken er så fin klædt på nu - du er så dygtig til det dukketøj.
SvarSletK.h.
Christina
Er meget imponeret over dukketøjet, så fint - og småt! Fastelavnsbollerne MÅ jeg lave en af de kommende dage :) Ha en skøn dag. Kh Anita
SvarSletThis looks sooo yummy! And the doll is stunning! So pretty!
SvarSletUhmm hvor ser de bare lækre ud de fastelavnsboller, og hyggelige billeder fra Jeres søndag. Jeg har lige fundet din fine blog, og glæder mig meget til at følge dig fremover. Kh. Louise
SvarSletVelkommen til :-).
SletTak tak :-). Dukketøjet er så hyggeligt at sy, så kan slet ikke lade være lige for tiden ;-).
SvarSlet