mandag den 29. april 2013

Sommerbær

En hurtig yndlingsopskrift med bær fra sidste sommer. Lækre fryserbær som skal bruges nu, inden næste hold banker på. Disse kommer fra min søde mormor, som gang på gang kommer med lækkerier fra hendes kæmpe køkkenhave. Guf!

Her ses det endelige resultat. Opskrift følger nedenfor.

 Kom ca 600 gram frosne bær i et tærtefad. Jeg har her brugt hindbær og jordbær, men alle bær kan bruges. Jeg putter dog altid jordbær ved, da de er så dejlig søde.

 Drys med ca ½-1 dl sukker.

 Bland 125 gram smør med 80 gram sukker, 60 gram havregryn og 30 gram hvedemel. Smelt det sammen i en gryde. Put evt. lidt kardemomme i, hvis du kan lide den smag :-).

 Klat havregrynsblnadingen på bærene. Smæk det hele i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 min.

Og så er det spisetid.

Vi spiser det gerne med is (egentlig helst vanilje, men det havde vi ikke lige) og flødeskum.

Velbekom :-)

3 kommentarer:

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.