onsdag den 6. marts 2013

Forår - og blomsterspørgsmål

Forår! Kom straks igen.

I dag har det været overskyet her hjemme. Om end fin nok temperatur. Men de foregående dage har været skønne, og vi har hygget i haven og sat frø til forspiring. Nyt for mig, så jeg ved ikke så meget om det.

Jeg valgte ærteblomst, kornblomst og en blanding af sommerblomster i Tigeren.

Og helt ærligt - er det normalt at de allerede kommer op af jorden i løbet af 2 dage? Jeg synes, at det er ret hurtigt.

Og hvad gør jeg nu ved dem? De kan vel ikke tåle frost, så det der med at plante dem ud er nok ikke så smart. Men de små spirekasser kan de nok ikke være i i flere uger, som de vokser!

Hyggeligt var det nu at så med ungerne. Og det er simpelthen så hyggeligt at se hvordan de flere gange dagligt lige lurer ved dem. Om de er vokset. Fantastisk!

6 kommentarer:

 1. Yeps, det er der ikke noget mærkeligt i... Nogle frø kan tage op til en måned, og andre skal bare lugte jord og så er de i gang ;0)

  SvarSlet
 2. Hvis du vil gøre processen lidt langsomme, skal de have lidt mindre sol. Altså du skal sætte dem i et mørkt (evt. lidt koldt rum). fx en garag, et skure eller lignende. De må selvfølgelig ikke få frost. Alternativt kan du når de ikke længere kan være i dit "mini drivhus", plante dem om i lidt større bøtter. Dog kun gradvist større, for hvis de står i for stor en potte går det ud over deres rodnet. De er jo lidt for hurtigt ude til at kunne komme på friland endnu, så hvis du ikke har plads til større bøtter, er det nok en meget god idé at stoppe deres hurtig vækst. Men fedt for børnene med så hurtige resultater, så er det bare lidt sjovere.

  SvarSlet
 3. Oooh how exciting that they already start to grow!!!

  SvarSlet
 4. Tak for svar - kasserne ryger straks ind i et mørkere og koldere rum, så de ikke blomstrer før tid eller bare ender med at visne hen.

  SvarSlet
 5. Men husk endelig at holde øje med dem, så de ikke helt går ud. De skal stadig stå i lidt fugtig jord og have lys en gang imellem. Men bare stik en finger i jorden ;) en gang i mellem, så skal de nok klare sig ganske fint.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.